Andre aktiviteter

Tilbud til medlemmer af Odder Kunst

Medlemmer af Odder Kunst får gratis adgang til sommerens særudstilling på museet i Møllegade i Odder. Titlen på særudstillingen med kunstneren Bodil Nielsen, der er født og opvokset på Odderegnen, er:

”hjertegræs
rødlig, mørk blå, grøn
perlemorsspejl”

Der er fernisering på museet lørdag 11. juni kl. 14 – 17. Tirsdag til fredag åbent 13-16, lørdag og søndag 13-17, helligdage 13-17. I juli åbent fra kl. 10. Udstillingen slutter 23. oktober 2022.

Bodil Nielsen udforsker lyset og farvernes virkning i den visuelle kunst. I hendes maleri findes det egentlige motiv i selve processen – dette at se, og hun åbner oplevelsen af farver for sit publikum - også uden for kunstrummet. 

Første store soloudstilling på hjemegnen
Bodil Nielsen er bosat i København, men hun er vokset op på en gård ved Norsminde Fjord. Lyset og landskaberne herfra ligger på et erindringsmæssigt plan dybt forankret hos Bodil Nielsen, men hun trækker på inspiration fra mange forskellige kilder og indtryk: På det seneste blandt andet fra museets bemalede bondemøbler og almuens marmoreringsteknikker.
I udstillingen vil man kunne opleve en række af Bodil Nielsens malerier skabt i de seneste år sammen med helt nye malerier til netop denne udstilling. Bodil Nielsen forholder sig meget aktivt til forholdet mellem værkerne og selve udstillingsrummet og går i dialog med udstillingsstedet.

Det bliver første gang, at Bodil Nielsen har en stor separatudstilling på sin hjemegn. Hun udstillede dog for nogle år siden hos kunstforeningen i KunstVærket sammen med andre kunstnere.

”At jeg nu skal udstille på Odderegnen, får mig til at reflektere over, hvad der på et dybere plan har været med til at forme den måde, jeg ser på verden og dermed også er med til fortsat at forme den måde, jeg arbejder kunstnerisk på”, siger Bodil Nielsen.

Bodil Nielsen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1986-1993) og ved Jan van Eyck Akademie, Maastricht. Hun er tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse og hædret med Eckersberg Medaillen i 2013. Hun har lavet talrige offentlige udsmykninger og udstillinger, og hendes værker er bl.a. at finde på Statens Museum for Kunst og i Statens Kunstfond. Hun er desuden ambassadør for Odder Kommune.

Udstillingsprojektet støttes af Statens Kunstfond, Grosserer L.F. Foghts Fond
og Odder Kulturforening og Odder Kommunes kulturudviklingsmidler og bliver til i samarbejde med Odder Kunst forening & samling.

For at få gratis adgang til særudstillingen, skal du oplyse, at du er medlem af Odder Kunst og opgive navn og adresse.

 

Ole Grøns solsikker lyser op i december

Smitten med corona breder sig stærkt blandt børn og unge, og på den baggrund har vi besluttet at aflyse de tre workshops i november 2021, som kunstneren Ole Grøn skulle have haft med 60 skoleelever fra Hundslund, Saksild og Odder i tilknytning til den jubilæumskunstudstilling i KunstVærket med Tróndur Patursson.

I stedet tager billedkunstneren Ole Grøn tager os med på en sommerudflugt, når han lørdag 4. og søndag 5. december 2021 sammen med Odder Kunst inviterer inden for i KunstVærket, Vitavej 60, Odder. Ole Grøn vil indimellem arbejde ved sit staffeli og vise nogle af sine nyeste malerier og små skulpturer og fortælle om sine værker.

Et af kunstnerens nyeste værker er bl.a. "Udflugt til Solsikkeskoven", der sprudler af sommer og frodighed midt i den mørke tid.

Der er som vanligt gratis adgang til Odder Kunsts udstillinger, og der er åbent mellem kl. 14 og 17 begge dage. Kom og få en snak med den kendte Odderkunstner, og Odder Kunst byder garanteret på et glas.

 

I Jon Bahls fodspor
Kunstrundtur i Odder

Til minde om Odders Mr. Kunst, Jon Bahl, der desværre døde i juli i år, arrangerer Odder Kunst forening & samling kunstrundtur i Odders bymidte torsdag 26. september 2019 kl. 16.

Jon Bahl var formand for Odder Kunstforening i mange år, senere blev han formand for Odder Kunstsamling, ligesom han var formand for Odder Kommunes Kunstudvalg i mange år. Han var naturligvis æresmedlem af Odder Kunstforening/Odder Kunst for sin indsats. Al indkøbt kommunalt ejet kunst de seneste 50 år har Jon Bahl været involveret i.

På kunstrunden vil formanden for Odder Kunst, Jørgen Søes Hejlsvig, fortælle om kunsten i Odder, primært skulpturerne i det offentlige rum. Turen begynder på Odder Rådhus, som for kort tid siden har ophængt Hans Scherfigs sidste, store maleri ”Orfeus spiller for dyrene”. Billedet blev i juli overdraget til Odder Kunst, som har udlånt det til kommunen. Derefter går turen til Rådhushaven, langs åen, til Torvet, ad Rosensgade, til Raupachs Gade, Skovbakkeskolen, tilbage ad Holsteinsgade, til Banegårdspladsen, over kirkegården til Biblioteket og Ålykkecentret for til sidst at slutte i Odder Kunsts udstillingslokale i KunstVærket, VitaPark.
Her vil foreningen servere kaffe/te hvorefter den aktuelle udstilling med Aarhuskunstneren Jørgen Mikael Andersen kan beses.

Turen tager et par timer og er gratis for medlemmer. Ikke-medlemmer 50 kroner.

 

 

Pressemededelelse

”Odder Kunst forening & samling”, er blev til for et halvt år siden efter en sammenlægning af Odder Kunstforening og Odder Kunstsamling udskriver i Odder Avis onsdag 25. jan. 2017 en Logokonkurrence.

”Odder Kunst forening & samling” udskriver hermed en konkurrence om et nyt logo til foreningen, og alle kan deltage. Logoet skal indeholde foreningens navn og kunne angives/anvendes på mailpost, på brevpapir med videre. Det skal kunne fremstå i såvel farver som sort/ensfarvet. Foreningen betinger sig retten til at foreslå ændringer i designet og overtager ophavsretten til alle foreningens formål. Det vindende forslag vil blive præmieret med 1 års gratis medlemskab af foreningen samt et kunstværk. Forslag fremsendes i papirudgave til formanden, J. S. Hejlsvig, Møllebakken 6, 8300 Odder, senest 1. marts 2017. ”Odder Kunst forening & samling” er med sine 200 medlemmer en særdeles aktiv forening med bl.a. og 16 kunstudstillinger i 2017.

Keramikeren Buller Hermansen, Dyngby, udstiller for tiden i Kunstnersammenslutningen Maj 93 I Helligåndshuset i København frem til og med 29. januar dagligt mellem kl. 10 og 18.

Buller

se www.maj93.dk