Andre aktiviteter

Invitation til kunstaften

Medlemmer af Odder Kunst inviteres til Odder Højskole tirsdag 2. juli 2024 kl. 19.30.
I netop dén uge har højskolen et sommerkursus i kunsthåndværk/tegning.
Vi får en uformel rundvisning på højskolen med megen god kunst af højskolelærer Mogens Kæseler, som bl.a. underviser i tegning. Vi kommer rundt i faglokalerne og får en kort introduktion til de vigtigste kunstværker på højskolen med tilhørende snak/spørgsmål/dialog. Mere info findes som pdf fil her.

Deltagelse, inkl. kaffe, koster 25 kroner pr. deltager.
Beløbet indsættes på Odder Kunsts bankkonto (reg: 6116 konto nr. 904 301 74 85) eller MobilePay på 45 89 2

Tilmeldelse senest 24. juni på mail: mail
Ved tilmeldelse, skriv, hvordan du betaler, tak.
Efter kaffepausen er Odder Kunsts medlemmer velkomne til at gå rundt og snakke med eleverne på egen hånd.

Med sommerlig hilsen
Jørgen Søes Hejlsvig
Odder Kunst forening & samling

Odder hoejskole

 

Kunstbesøg for medlemmer af Odder Kunst

Lørdag 15. oktober fra kl. 11 til kl. 13.30 2022 arrangerer Odder Kunst besøg hos kunstkenderen og kunstsamleren Søren Benniche, der er medlem af Odder Kunst og har boet i Odder. Nu bor han med al sin kunst i Herregårdsparken 55, Stensballe, 8700 Horsens.

De første 15 medlemmer, som melder sig, får chancen for en helt unik oplevelse med efterfølgende vin og ostebord hos Søren, som har huset fyldt med god kunst og under besøget vil øse af sin store viden. Blandt de kunstnere, som vi vil høre noget om kan nævnes Pierre Alechinsky, Sonja Ferlov Mancoba, Wilhelm Freddie, Michael Kvium og Mogens Zieler. Det er blot nogle af de over 70 kunstnere, som præger Sørens hjem. Samlingen omfatter foruden malerier også glas- og keramik.
Det er tredje gang Odder Kunst har medlemsbesøg hos Søren Benniche, og de to foregående gange har været en succes.

Vi kører fra Odder Banegård kl. 10.30 og prøver at fordele deltagerne i færrest mulige biler. Forslag og opfordring: Med 4 passagerer i en bil, betales minimum 25 kr. pr. deltager til den, der lægger bil til. Med kun 2 passagerer i bilen, betaler hver passager minimum 50 kroner til den, der lægger bil til. Deltagerne kan naturligvis også vælge at køre alene.

Tilmelding senest 1. oktober på mail:mail

Betaling for besøg, vin og ostebord er 75 kroner, som betales til Odder Kunst på

reg: 6116 konto nr. 904 301 74 85
eller MobilePay på 45 89 2

Betalingen skal først ske, når deltagelse er accepteret efter først-til-mølle-princippet.

Sensommerhilsen fra Odder Kunst
Jørgen Søes Hejlsvig
Formand

OBS: Vi opfordrer deltagerne til at medbringe skiftesko.
OBS: Hvis mere end 15 medlemmer melder sig, gentager vi turen senere.

 

Spændende eftermiddag på Odder Museum i kunstens tegn
Søndag d. 25. september kl. 15.30 – 17.30.
Medlemmer af Odder Kunst har gratis adgang.

Hjertegraes

En samtale mellem mag.art. Lise Pennington og billedkunstner Bodil Nielsen.

Mag.art. Lise Pennington, tidligere overinspektør på Kunstmuseet AROS, er en dygtig kunstformidler, forfatter til bøger om kunst og i det hele taget en stemme i den offentlige samtale om kunst. Denne eftermiddag kan du møde hende på Odder Museum sammen med billedkunstner Bodil Nielsen, som er kunstneren bag særudstillingen:

”hjertegræs
rødlig, mørk blå, grøn
perlemorsspejl”

Eftermiddagen vil tage form som en samtale om værkerne i udstillingen. Derfor stiller vi også stole op til publikum midt mellem Bodil Nielsens fantastiske værker.

Bodil Nielsen er vokset op ved bredden af Norsminde Fjord i Odder Kommune. En del af begrundelsen for særudstillingen er netop kunstnerens ophav. Er der en forbindelse mellem ophav og selve værket i Bodil Nielsens tilfælde? Har det præget hendes kunstneriske virke?  
Under samtalen er der mulighed for at lade blikket genbesøge malerierne. Der er stor forskel på, hvordan malerierne opleves tæt på og på lang afstand, som det store udstillingsrum giver mulighed for. Går du tæt på Bodil Nielsens værker, opløses fladerne nærmest til prikker og dråber. Hvad er det, man helt konkret ser på maleriernes flader? Og hvordan er det egentlig skabt?
Og hvordan opleves værket? For Bodil Nielsen er det meget centralt, at der er mulighed for et særligt samspil mellem beskueren og værket, hvis man giver sig tid og er åben for oplevelsen. Samtalen vil komme ind på det subjektive og associative forhold, der kan opstå mellem beskueren, værket og det rum, det indgår i.
For Bodil Nielsen slutter den kunstneriske proces ikke i atelieret. Processen med at skabe, vælge og iscenesætte værkerne til rummet og lokaliteten er en stor del af hendes kunstneriske proces. Og ikke mindst ønsker hun at give plads til, at beskueren er sin egen medskaber i selve oplevelsen af værket.

Program for eftermiddagen:

15:30 - 16:00: Vi mødes i udstillingen, og der er tid til at se værkerne inden arrangementet starter. I museets hyggelige café kan der købes kaffe, kringle og vand m.m.
16:00 - 17:00: En samtale mellem Lise Pennington og Bodil Nielsen.
Det foregår i særudstillingen, hvor der sættes stole op til lejligheden.
17:00 - 17:30: Der er tid til at kaste et nyt blik på værkerne.

 

Tilbud til medlemmer af Odder Kunst

Medlemmer af Odder Kunst får gratis adgang til sommerens særudstilling på museet i Møllegade i Odder. Titlen på særudstillingen med kunstneren Bodil Nielsen, der er født og opvokset på Odderegnen, er:

”hjertegræs
rødlig, mørk blå, grøn
perlemorsspejl”

Der er fernisering på museet lørdag 11. juni kl. 14 – 17. Tirsdag til fredag åbent 13-16, lørdag og søndag 13-17, helligdage 13-17. I juli åbent fra kl. 10. Udstillingen slutter 23. oktober 2022.

Bodil Nielsen udforsker lyset og farvernes virkning i den visuelle kunst. I hendes maleri findes det egentlige motiv i selve processen – dette at se, og hun åbner oplevelsen af farver for sit publikum - også uden for kunstrummet. 

Første store soloudstilling på hjemegnen
Bodil Nielsen er bosat i København, men hun er vokset op på en gård ved Norsminde Fjord. Lyset og landskaberne herfra ligger på et erindringsmæssigt plan dybt forankret hos Bodil Nielsen, men hun trækker på inspiration fra mange forskellige kilder og indtryk: På det seneste blandt andet fra museets bemalede bondemøbler og almuens marmoreringsteknikker.
I udstillingen vil man kunne opleve en række af Bodil Nielsens malerier skabt i de seneste år sammen med helt nye malerier til netop denne udstilling. Bodil Nielsen forholder sig meget aktivt til forholdet mellem værkerne og selve udstillingsrummet og går i dialog med udstillingsstedet.

Det bliver første gang, at Bodil Nielsen har en stor separatudstilling på sin hjemegn. Hun udstillede dog for nogle år siden hos kunstforeningen i KunstVærket sammen med andre kunstnere.

”At jeg nu skal udstille på Odderegnen, får mig til at reflektere over, hvad der på et dybere plan har været med til at forme den måde, jeg ser på verden og dermed også er med til fortsat at forme den måde, jeg arbejder kunstnerisk på”, siger Bodil Nielsen.

Bodil Nielsen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1986-1993) og ved Jan van Eyck Akademie, Maastricht. Hun er tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse og hædret med Eckersberg Medaillen i 2013. Hun har lavet talrige offentlige udsmykninger og udstillinger, og hendes værker er bl.a. at finde på Statens Museum for Kunst og i Statens Kunstfond. Hun er desuden ambassadør for Odder Kommune.

Udstillingsprojektet støttes af Statens Kunstfond, Grosserer L.F. Foghts Fond
og Odder Kulturforening og Odder Kommunes kulturudviklingsmidler og bliver til i samarbejde med Odder Kunst forening & samling.

For at få gratis adgang til særudstillingen, skal du oplyse, at du er medlem af Odder Kunst og opgive navn og adresse.

 

Ole Grøns solsikker lyser op i december

Smitten med corona breder sig stærkt blandt børn og unge, og på den baggrund har vi besluttet at aflyse de tre workshops i november 2021, som kunstneren Ole Grøn skulle have haft med 60 skoleelever fra Hundslund, Saksild og Odder i tilknytning til den jubilæumskunstudstilling i KunstVærket med Tróndur Patursson.

I stedet tager billedkunstneren Ole Grøn tager os med på en sommerudflugt, når han lørdag 4. og søndag 5. december 2021 sammen med Odder Kunst inviterer inden for i KunstVærket, Vitavej 60, Odder. Ole Grøn vil indimellem arbejde ved sit staffeli og vise nogle af sine nyeste malerier og små skulpturer og fortælle om sine værker.

Et af kunstnerens nyeste værker er bl.a. "Udflugt til Solsikkeskoven", der sprudler af sommer og frodighed midt i den mørke tid.

Der er som vanligt gratis adgang til Odder Kunsts udstillinger, og der er åbent mellem kl. 14 og 17 begge dage. Kom og få en snak med den kendte Odderkunstner, og Odder Kunst byder garanteret på et glas.

 

I Jon Bahls fodspor
Kunstrundtur i Odder

Til minde om Odders Mr. Kunst, Jon Bahl, der desværre døde i juli i år, arrangerer Odder Kunst forening & samling kunstrundtur i Odders bymidte torsdag 26. september 2019 kl. 16.

Jon Bahl var formand for Odder Kunstforening i mange år, senere blev han formand for Odder Kunstsamling, ligesom han var formand for Odder Kommunes Kunstudvalg i mange år. Han var naturligvis æresmedlem af Odder Kunstforening/Odder Kunst for sin indsats. Al indkøbt kommunalt ejet kunst de seneste 50 år har Jon Bahl været involveret i.

På kunstrunden vil formanden for Odder Kunst, Jørgen Søes Hejlsvig, fortælle om kunsten i Odder, primært skulpturerne i det offentlige rum. Turen begynder på Odder Rådhus, som for kort tid siden har ophængt Hans Scherfigs sidste, store maleri ”Orfeus spiller for dyrene”. Billedet blev i juli overdraget til Odder Kunst, som har udlånt det til kommunen. Derefter går turen til Rådhushaven, langs åen, til Torvet, ad Rosensgade, til Raupachs Gade, Skovbakkeskolen, tilbage ad Holsteinsgade, til Banegårdspladsen, over kirkegården til Biblioteket og Ålykkecentret for til sidst at slutte i Odder Kunsts udstillingslokale i KunstVærket, VitaPark.
Her vil foreningen servere kaffe/te hvorefter den aktuelle udstilling med Aarhuskunstneren Jørgen Mikael Andersen kan beses.

Turen tager et par timer og er gratis for medlemmer. Ikke-medlemmer 50 kroner.

 

 

Pressemededelelse

”Odder Kunst forening & samling”, er blev til for et halvt år siden efter en sammenlægning af Odder Kunstforening og Odder Kunstsamling udskriver i Odder Avis onsdag 25. jan. 2017 en Logokonkurrence.

”Odder Kunst forening & samling” udskriver hermed en konkurrence om et nyt logo til foreningen, og alle kan deltage. Logoet skal indeholde foreningens navn og kunne angives/anvendes på mailpost, på brevpapir med videre. Det skal kunne fremstå i såvel farver som sort/ensfarvet. Foreningen betinger sig retten til at foreslå ændringer i designet og overtager ophavsretten til alle foreningens formål. Det vindende forslag vil blive præmieret med 1 års gratis medlemskab af foreningen samt et kunstværk. Forslag fremsendes i papirudgave til formanden, J. S. Hejlsvig, Møllebakken 6, 8300 Odder, senest 1. marts 2017. ”Odder Kunst forening & samling” er med sine 200 medlemmer en særdeles aktiv forening med bl.a. og 16 kunstudstillinger i 2017.

Keramikeren Buller Hermansen, Dyngby, udstiller for tiden i Kunstnersammenslutningen Maj 93 I Helligåndshuset i København frem til og med 29. januar dagligt mellem kl. 10 og 18.

Buller

se www.maj93.dk