Andre aktiviteter

Ole Grøns solsikker lyser op i december

Smitten med corona breder sig stærkt blandt børn og unge, og på den baggrund har vi besluttet at aflyse de tre workshops i november 2021, som kunstneren Ole Grøn skulle have haft med 60 skoleelever fra Hundslund, Saksild og Odder i tilknytning til den jubilæumskunstudstilling i KunstVærket med Tróndur Patursson.

I stedet tager billedkunstneren Ole Grøn tager os med på en sommerudflugt, når han lørdag 4. og søndag 5. december 2021 sammen med Odder Kunst inviterer inden for i KunstVærket, Vitavej 60, Odder. Ole Grøn vil indimellem arbejde ved sit staffeli og vise nogle af sine nyeste malerier og små skulpturer og fortælle om sine værker.

Et af kunstnerens nyeste værker er bl.a. "Udflugt til Solsikkeskoven", der sprudler af sommer og frodighed midt i den mørke tid.

Der er som vanligt gratis adgang til Odder Kunsts udstillinger, og der er åbent mellem kl. 14 og 17 begge dage. Kom og få en snak med den kendte Odderkunstner, og Odder Kunst byder garanteret på et glas.

 

I Jon Bahls fodspor
Kunstrundtur i Odder

Til minde om Odders Mr. Kunst, Jon Bahl, der desværre døde i juli i år, arrangerer Odder Kunst forening & samling kunstrundtur i Odders bymidte torsdag 26. september 2019 kl. 16.

Jon Bahl var formand for Odder Kunstforening i mange år, senere blev han formand for Odder Kunstsamling, ligesom han var formand for Odder Kommunes Kunstudvalg i mange år. Han var naturligvis æresmedlem af Odder Kunstforening/Odder Kunst for sin indsats. Al indkøbt kommunalt ejet kunst de seneste 50 år har Jon Bahl været involveret i.

På kunstrunden vil formanden for Odder Kunst, Jørgen Søes Hejlsvig, fortælle om kunsten i Odder, primært skulpturerne i det offentlige rum. Turen begynder på Odder Rådhus, som for kort tid siden har ophængt Hans Scherfigs sidste, store maleri ”Orfeus spiller for dyrene”. Billedet blev i juli overdraget til Odder Kunst, som har udlånt det til kommunen. Derefter går turen til Rådhushaven, langs åen, til Torvet, ad Rosensgade, til Raupachs Gade, Skovbakkeskolen, tilbage ad Holsteinsgade, til Banegårdspladsen, over kirkegården til Biblioteket og Ålykkecentret for til sidst at slutte i Odder Kunsts udstillingslokale i KunstVærket, VitaPark.
Her vil foreningen servere kaffe/te hvorefter den aktuelle udstilling med Aarhuskunstneren Jørgen Mikael Andersen kan beses.

Turen tager et par timer og er gratis for medlemmer. Ikke-medlemmer 50 kroner.

 

 

Pressemededelelse

”Odder Kunst forening & samling”, er blev til for et halvt år siden efter en sammenlægning af Odder Kunstforening og Odder Kunstsamling udskriver i Odder Avis onsdag 25. jan. 2017 en Logokonkurrence.

”Odder Kunst forening & samling” udskriver hermed en konkurrence om et nyt logo til foreningen, og alle kan deltage. Logoet skal indeholde foreningens navn og kunne angives/anvendes på mailpost, på brevpapir med videre. Det skal kunne fremstå i såvel farver som sort/ensfarvet. Foreningen betinger sig retten til at foreslå ændringer i designet og overtager ophavsretten til alle foreningens formål. Det vindende forslag vil blive præmieret med 1 års gratis medlemskab af foreningen samt et kunstværk. Forslag fremsendes i papirudgave til formanden, J. S. Hejlsvig, Møllebakken 6, 8300 Odder, senest 1. marts 2017. ”Odder Kunst forening & samling” er med sine 200 medlemmer en særdeles aktiv forening med bl.a. og 16 kunstudstillinger i 2017.

Keramikeren Buller Hermansen, Dyngby, udstiller for tiden i Kunstnersammenslutningen Maj 93 I Helligåndshuset i København frem til og med 29. januar dagligt mellem kl. 10 og 18.

Buller

se www.maj93.dk