Kunstværker i samlingen

Harmsway Toys

Kaare Nielsen

OK-028

Kunstværket "Harmsway Toys" doneret til Odder Kunst

Kunstneren Kaare Nielsen, der desværre har forladt lærergerningen på Eriksminde Efterskole og dermed også Odderområdet for at arbejde og bo i København, har foræret et unikt kunstværk til Odder Kunsts samling. Bestyrelsen håber, at andre kunstnere vil følge trop og gøre kunstsamlingen endnu mere attraktiv. Kaare er medlem af OK 18 og har i efteråret og vinteren netop haft en udstilling på Odder Museum, hvor bl.a. dette værk blev vist.

Selv beskriver Kaare Nielsen sit kunstværk og tilblivelæser således:

"Harmsway Toys har som sit formelle afsæt den velkendte legetøjsbil i æske med plastikvindue. Det er skabt i forlængelse af skumgummiværket "Outside the Box".
Begge værker er optaget af de narrativer/fortællinger, der kan opstå i mødet med katastrofen og den store sorg. Måske går det godt i dette tilfælde. Kvinden taler intetanende i mobiltelefon mens den store Porsche Cayenne kører hende og barnet ned eller alternativ passerer igennem hende. I kunsten er det muligt at suspendere og bypasse de ellers så frygtelige og mgængelige årsag-virknings-sammenhænge. 
Arbejdet med værket blev næsten mere virkelighedsnært end godt var, da jeg opdagede den historie, som gemte sig bag mit foretrukne billedforlæg. Billedet var et nævenyttigt paparazzi- fotografi publiceret af en britisk tabloidavis. På billedet ser man Bob Geldofs datter Peaches Geldof tale i mobiltelefon mens hun uforvarende kører paraplyklapvognen med barnet i et hul i fortovet og datteren falder forover ud af vognen. Avisen ville formentlig fortælle historie om den uansvarlige mor. Det hører med til fortællingen at hun var misbruger. Jeg opdagede at hun faktisk var død som følge af dette og lavede mere research og så i den forbindelse billeder fra familiens nu forladte hjem med meterhøjt græs og en barnevogn liggende på siden ved bagdøren.
Skræmmende!”

Bestyrelsen for Odder Kunst er begejstret for værket.
Stor tak til Kaare Nielsen for gaven.

Kaare Nielsen