Udstillingen Holger Hattesen, Tage Størup og Erik Boje

Odder Kunst har fredag 21. september kl. 16 fernisering på en ny udstilling i KunstVærket, Vitavej 60, Odder, med tre anerkendte kunstnere, to nulevende og en afdød.

De tre er Holger Hattesen, der døde alt for ung i 1993, mens hans hustru, Anni Bøgh Hattesen være til stede. De to andre kunstnere er Holger Hattesens svoger, keramikeren Tage Størup, Skellerup ved Silkeborg samt den lokale kunstner, Erik Boje, Odder. Efter ferniseringen vil udstillingen være åben på fredage, lørdage og søndage mellem 14 og 17 til og med søndag 7. oktober.

Holger Hattesen
Holger Hattesen er sydslesviger, født I Flensborg og voksede op i et dansktalende hjem. Som elev på Askov Højskole mødte han personer, der fik stor betydning for ham, nemlig hustruen Anni, keramikeren Erik Nyholm, Forfatteren Tage Skou Hansen samt kunstneren Asger Jorn. I 1960erne var han medudgiver af det avantgardistiske kunsttidsskrift ”pe...” (privatissime). Parallelt til egen kunstnerisk aktivitet arbejdede Holger Hattesen i sin fas kunsthandel og var tillige en aktiv samfundsdebattør Grænselandet. Holger Hattesen begyndte at male i 12-13-års alderen og hans billeder vidnede om eksistentielle oplevelser med nazidikataturets forfulgte personer og briternes voldsomme bombardement af nordtyske byer. Hattesen betegnede sine billeder som ”naturalistiske”. Han inddrog sodavandsdåsen i grøften, det gamle bildæk der lå og flød foran kirken eller de rustne olietønder som hobede sig op ved den sydgrønlandske kyst. Selv om maleriet forblev Holger Hattesens foretrukne medie, udviklede han billedkunstneriske teknikker som træsnit, raderinger, tegninger, keramik, satiriske dukker i papmache, plakatkunst og karikaturer. Det blev til utallige udstillinger I Danmark og Tyskland.

Tage Størup
Tage Størup bor på en bondegård i Skellerup ved Silkeborg med god plads til atelier og galleri. Han beskæftiger hovedsagelig med skulpturel keramik i raku og stentøj, gerne kombineret med moseeg og drivtømmer med klatrende mennesker. Han er kendt for sine hvalros-skulpturer de sidste 30 år. De er meget populær både herhjemme og i udvalget. Interessen for hvalrosser stammer fra besøg på Grønland og kendskabet til fangerkulturen. Tage Størup har flere gange udstillet sammen med sin svoger, Flensborgkunstneren Holger Hattesen, og på udstillingen hos Odder Kunst viser Størup resultatet af 50 års arbejde med keramikken. Ligesom Holger Hattesen er Størup også blevet inspireret af Asger Jorn, hvis hus i Albissola i Italien, han har besøgt.

Erik Boje Maleren
Erik Boje er opvokset i og bor stadig Odder, hvor han blev udlært som fagmaler Hos Harry Hasager i 1969. Herefter uddannede han sig på Det Jyske Kunstakademi i Mejlgade i Århus og har efterfølgende tillige deltager i flere kurser på Aarhus Kunstakademi. I 70’erne drev Erik Boje det lille galleri ”Kunsthuset” på Rørthvej i Odder, og han har selv haft adskillige udstillinger i Danmark, Tyskland og Sverige. Han maler med såvel olie som akryl. Motivvalget er ofte landskaber og dyr, herunder høns men lige så gerne abstrakte motiver og motiver fra ballettens verden. Han er især fascineret af lyse pastelfarver. Og det vil tydeligt kunne ses på udstillingen.

Hattesen
Holger Hattesen
Holger Hattesen
Hattesen
Stoerup
Tage Størup
Tage Størup
Stoerup
Boje
Erik Boje