Udstillingen Q.ILT

Aarhuskunstnerne Plys Løssl, Marianne von Tangen Buskov, Karen Exner og Anne Thinggaard udstiller i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder.

Fernisering fredag 10. maj kl. 16 2019.

Udstillingen er herefter åben på fredage, lørdage og søndage til og med 26. maj. Artist Talk tirsdag 14. maj kl. 19.

De fire kunstnere mødte hinanden på Århus Kunstakademi og samarbejder indenfor skulptur, maleri, tegning, foto og tekst. De har stor glæde af den faglige gruppe og bruger hinandens kompetencer til bl.a. individuel fokusering og målsætning med fælles menneskelige vilkår og udfordringer. Fællesskabet er, understreger de, er også et refleksionsrum med kunstnerisk opmærksomhed på natur og æstetik og de kender og anerkender betydningen af det helt basale - som at indånde den rene luft.

Plys Løss
er meget inspireret af naturen og arbejder med farvetoner og nuancer, lyset i farven, sammen-
stød og overlap. Går ind i de mange lag, det vi ser og ikke ser, men sanser. For tiden undersøger Plys forholdet imellem det pastose og det transparente.

Marianne von Tangen Buskov
kredser i sit kunstneriske arbejde hovedsagelig om forgængelighed. En undersøgelse af materiale, form, overflade og gentagelse. Lige nu er Marianne optaget af at få en transparens ind i sit udtryk.

Karen Exner
Værkerne er figurlige oliemalerier. Et dagligdags motiv iagttages og genopstår i sin egen fortælling i serier. I billederne og den maleriske proces er et nærvær, hvor motivet tildeles opmærksomhed for en stund, - et øjebliksbillede af en afskåret nellike i sin forgængelighed.

Anne Thinggaard
arbejder formmæssigt i øjeblikket med tegning på papir i blyant og tusch, manipulerede fotos og tekstværker. Motiverne spænder fra hjemlige, tilfældige bunker til forladte parkeringskældre og rumskibe. Anne er optaget af vilkårene for menneskelig eksistens i en digitaliseret, manipuleret og fragmenteret verden, hvor vores dybeste afhængighedsbehov, for tryghed og kærlig nærkontakt, konstant tilsidesættes.

Plys
Plys Løss
Marianne von Tangen Buskov
Marianne
Marianne
Marianne von Tangen Buskov
Karen Exner
Karen
Karen
Karen Exner
Anne Thinggaard
Anne
Anne
Anne Thinggaard