Udstillingen Birthe Reinau og Frank Fenriz

Aarhusmaleren og grafikeren Birthe Reinau har sammen med den sydfynske kunstner, Frank Fenriz, fælles fernisering hos Odder Kunst fredag 11. oktober 2019 kl. 16 i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder.
Udstillingen er herefter åbent på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17 til og med 27. oktober.

Birthe Reinau er uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole og Grafisk Skole. Værkerne på udstillingen omfatter forskellige teknikker inden for maleri, radering, fotopolymergravure, træsnit og digitalfotoprint på lærred. Birthe Reinau henter ofte inspiration til sine billeder fra rejser og ophold i udlandet og næsten altid med mennesket og menneskefiguren som et centralt udgangspunkt, optaget, som hun er, af menneskefigurerer i grafik og maleri.
På udstillingen sammen med Frank Fenriz i KunstVærket i Odder udstiller hun således også billeder inden for flere teknikker. Der er to serier med farvefotopolymergravure, hvoraf den ene er lavet på baggrund af en rejse til Tanzania, hvor hun fotograferede under en workshop med dansere fra Sukumafolket med henblik på det et kommende kunstværk og det videre arbejde med fotopolymergravure, hvor fotoet via UV-lys overføres til lysfølsomme plader, en tidskrævende proces. Den anden fotopolymergravure-serie er inspireret af besøg på polske kunstnerworkshops. I Odder udstiller Birthe også større og mindre malerier samt raderinger og træsnit med Japan som inspiration.

Billedhuggeren og skulptøren Frank Fenriz arbejder meget i Jern og metal, og nu også i 3D. Mange af Franks Skulpturer kan laves "On Demand" - forstået på den måde, at de fleste skulpturer er i 3D print, som kan bestilles og støbes i fex Bronce eller Aluminium printes eller fræses i alle størrelser og materialer. Ved HCA festivalen i Odense i år, gjorde Frank sig bemærket med en skulptur af Klods Hans på sin gedebuk i fuld størrelse. Frank Fenriz prøver i sine værker at omsætte almen menneskelige oplevelser og relationer til tidløse, universelle fabler om livet. Abstrakte værker, former og bevægelse, ordløse stemninger.
Mange af hans ideer henter han fra film, tegneserier, arkitektur, design, filosofi og videnskab og fra hjemstedet i Kværndrup arbejder han både med skulptur, keramik og landart. Men jernet som det primære materiale. Ofte står skulpturerne åbne som kalligrafiske penselstrøg i den mest enkle form for at udtrykke billedet stærkest.
Hjemmesider: www.birthereinau.dk og www.frankfenriz.dk

Reinau
Birthe Reinau
Birthe Reinau
Reinau
Fenriz
Frank Fenriz
Frank Fenriz
Fenriz
Fenriz
Frank Fenriz