Udstillingen "Farver & Linjer" - Magda Høgh

Torsdag 14. maj 2020 kl. 14 åbner vi udstillingen ”Farver & Linjer” med Djursland-kunstneren Magda Høgh i KunstVærket. Dog med restriktioner og uden fernisering. Det er første gang i kunstforeningens snart 50-årige historie, at vi åbner en udstilling uden fernisering. Foreningens frivillige vagter vil sørge for, at der højest er 10 personer ad gangen i KunstVærket. Udstillingen er aftalt og koordineret med ledelsen af VitaPark.

”Farver og linjer” er titlen på Begtrupmaleren Magda Høghs udstilling i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder. Udstillingen bliver uden fernisering på grund af myndighedernes krav om antal personer i udstillingslokalet samt behørig afstand på et par meter mellem de besøgende. Udstillingen med Magda Høgh åbner altså torsdag 14. maj kl. 14, og den vil derefter være åben for alle mellem kl. 14 og 17 på fredage, lørdage og søndage til og med 24. maj samt Kr. Himmelfartsdag den 21. maj. Der kan opstå ventetid på at komme ind.

Magda Høgh har altid tegnet og begyndte med portrætter og landskaber og har efterhånden bevæget sig over i det abstrakte med akryl. Kunstneren er optaget af de store vidder, landskaberne, himmelen, havet og lyset, og det kommer til udtryk i farver, kontraster og linjer. Når hendes stil i den grad er faldet i galleriernes smag, så kan det skyldes, at hun har fundet sit endelige udtryk med sikkerhed og intensitet ved at arbejde med forenkling af farver og motiver.

Muligheden for at kunne fordybe sig i sin kunst, opsøgte hun selv, da hun beslutsomt tog nogle malerier under armen og præsenterede dem for gallerier i Århus. Gallerier solgte simpelthen alle hendes malerier, og siden har hun solgt sin kunst på udstillinger hos kunstforeninger og gallerier i hele Danmark og på et anseligt antal udstillinger i udlandet, 5 udstillinger i Tyskland, 2 i Italien, 3 i USA, 1 i Sverige og 2 i Østrig.  Magda Høgh har modtaget en pris på en udstilling i Italien, ”Premio d Arte contemporanea Ercole d` Este”.

Fra bopælen i Begtrup bliver hun dagligt inspireret af udsigten til Helgenæs og Molshoved og bl.a. følge skibsfarten til og fra Aarhus. Ikke så underligt, at det i tidens løb er blevet til en hel del havbilleder ved at studere skiftende farver med en rigdom af nuancer. Lige så inspirerende er farverne i landskabet under påvirkning af de skiftende årstider, så der er ingen risiko for, at Magda Høgh løber tør for inspiration.

Hjemmeside: www.magdahogh.dk

 

Magda Hoegh