Udstillingen Ulla Lampe: "En Nordisk Tone"

Invitation til fernisering og udstilling med Horsenskunstneren Ulla Lampe fredag 24. juli kl. 16 i KunstVærket, Vitavej 60, Odder.

En kort introduktion til udstillingen med titlen "En Nordisk Tone": Et menneske, en stol, en mælkekasse finder vi i uventede omgivelser. Det velkendte bliver skueplads for en tvetydig situation og tvister mødet med naturen. En kunstner forankret i den nordiske tradition, hvor farver og toneleje følger årstidernes skiften.

Billedkunstner Ulla Lampe, Horsens, udstiller fra weekenden i KunstVærket i Odder med titlen "En nordisk tone". Der er tale om med en række værker skabt indenfor de seneste 3-4 år. Og her er både XL-malerier og mindre værker.
I sine malerier undersøger Ulla Lampe mødet mellem naturen og det moderne menneskes aktivitet. Hun er optaget af det levende liv, af det at være til - på godt og på ondt. Følelser som nysgerrighed og koncentration, men også forladthed og ensomhed er centrale.

Hensigten er ikke at skildre stedspecifikke situationer, men snarere at sætte fokus på en verden i stadig forandring, naturens forunderlighed og sanselighed og de menneskeskabte genstande, som tiltrækker sig opmærksomhed og giver stof til eftertanke. Fascinationen af et motiv, der bearbejdes og omformes i en kunstneriske proces. Spørgsmål trænger sig på. Hvad er på færde?

Hendes figurative malerier er rensede for unødvendige detaljer og ligger åbne for spørgsmål, projektioner og fortolkninger. Hun arbejder med grove flader og pertentlige strøg, ofte i et mix af olie og akryl. - Det giver frihed til at arbejde stramt og mere tilfældigt.
Fotografering indgår som en del af hendes arbejdsproces. Hun fastholder øjeblikke, fragmenter, steder og situationer, der fascinerer hende og bruger dem i sine kompositioner.

Ulla Lampes kunstneriske dannelse er stykket sammen over mange år. Hun er medlem af BKF og har udstillet i mange kunstforeninger og en lang række censurere udstillinger. Senest portrætkonkurrencen "Portræt Nu 2019" på Frederiksborg Slot og Kirsten Kjær Museet. Der er som sædvanlig gratis adgang til ferniseringen og udstillingen, der efterfølgende kan ses fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17

Ulla Lampe

Ulla Lampe

Ulla Lampe

Ulla Lampe