Udstillingen ~Basic

Aarhuskunstnerne Hardy Brix, Bente Lyhne, Bodil Lisbeth Thomsen og Mariane Lyngsø udstiller hos Odder Kunst i KunstVærket med fernisering fredag 16. juli kl. 16 - 19. Udstillingen "~basic" varer til og med søndag 1. august,  og der er åbent på fredage, lørdage og søndage mellem 14 og 17. Gratis adgang.

Hardy Brix:
Mit arbejde er styret af tilfældigheder. Farverne interagerer indbyrdes på sære og uforudsigelige måder, så der afsløres helt uventede og anderledes strukturer. Det kan være, når jeg vender og drejer papiret, så farven løber eller flytter sig eller skyller det af med vand så kun noget af farven bliver tilbage. Den ene idé fører til den anden i min afsøgning af nye grænser, og sporene efter de forskellige processer sætter sig som aftryk på papiret, således at der opstår en ny orden.

Bente Lyhne:
Mit udgangspunkt er observation, måske har jeg været ude og gå en tur og kommer hjem med et nær-foto af markvejen, som så bliver et oplæg. I mit arbejde med jorden, vandet, tørven, sandet og leret opfatter jeg det som et erindringsstof. Uendelige formationer og mønstre, helheden i fragmentet, som en hemmelig kode, jeg aldrig bliver træt af at søge. Naturmaterialer sammen med print, maleri, tegning, tryk og pigment indgår ofte i samme værk.

Bodil Lisbeth Thomsen:
Naturens skønhed i alle dets afskygninger fascinerer og inspirerer mig. Jeg nær-studerer naturens paradigme. Ligesom menneskets bevægelse eller sindstilstand i en antropologisk kontekst. Jeg arbejder i temaer, mine sanser og bevidsthed styrer mine valg, både inden og under processen.  "rk verden, den mærker dig!" Skriver Tor Nørretranders i en spændende og inspirerende beretning om bevidsthed. Lærred og plexiglas er mine foretrukne materialer sammen med tusch, akryl, olie, egne fotos og organiske stoffer.Skulpturelt arbejder jeg med materialerne fiberbeton eller bronze, hvor jeg søger figurativ enhed og konsekvens i en bevægelse eller tilstand.

Mariane Lyngsø:
Jeg arbejder især på papir med akvarel og tusch. Maleprocessen foregår på gulvet, med brede pensler som jeg ofte selv bygger. Jeg forsøger at registrere og fastholde øjeblikket, som en syntese af kontrol og spontanitet, så der opstår en stram tidslig koreografi. Det udmønter sig i værker, hvis essens er gentagelse, skalering og bevægelse, og som refererer til både konkret maleri og kalligrafi.
Derudover arbejder jeg i flere spor, som skulptur, foto, installation, land-art og konceptuel kunst. Ofte tager jeg udgangspunkt i et specifikt materiale, en træplade, pap, et møbel eller et stykke tekstil. I mit værksted står stiksav og brændepen, hæklenål og pc, side om side med blyant og pensel.

 

Hardy Brix
Hardy Brix
Bente Lyhne
Bente Lyhne
Bodil Lisbeth Thomsen
Bodil Lisbeth Thomsen
Mariane Lyngsø
Mariane Lyngsø