Udstillingen Tove Møller

Fredag 6. august 2021 kl. 16 er der fernisering hos Odder Kunst forening & samling i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder. Udstillingen varer til og med 29. 8., og den er åben på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17. Gratis adgang.

Naturen er billedkunstner Tove Møllers helt store inspirationskilde og med bopæl i den gamle stationsbygning i Bilsbæk bor hun lige midt i natursceneriet, som ligger til grund for mange af hendes kunstværker. Hun har en forkærlighed for fugle, især ravne men også insekter og biller, som hun finder velegnede til grafiske udtryk.

Tove Møller er ikke kun optaget af den østjyske natur men også af den barske natur i Norge, Sverige, Færøerne, Island og Skotland med utæmmet land og højt til himmelen. Resultatet kommer til udtryk på mange måder og i forskellige materialer, ofte helt ned på mikro- og makroplan. ”Det er udfordrende at gå så tæt på sit motiv, at normalperspektiverne opløses og nye tager over”, bedyrer hun.

Olie på lærred er hendes foretrukne materiale, men hun maler også akvareller. De seneste 12 år Tove Møller været en del af Stentrykkerklubben i værkstedet på Industrimuseet i Horsens, hvor hun arbejder med de gamle trykteknikker og litografiske sten. Det er hårdt arbejde, men dybt fascinerende at anvende de ældgamle teknikker på museets gamle maskiner.
De seneste par år har jeg kastet mig over bronzestøbning sideløbende med maleriet. Det er spændende at arbejde med det tredimensionale udtryk, og i stedet for en helt perfekt gengivelse søger jeg at vise dyrets særpræg, gerne med overdrivelsen og humoren som ledsagere”, fortæller hun.
Metoden hedder ”cire perdue”( tabt voks). Figuren fremstilles i brændbart materiale, og så støbes den ind i en form, som brændes ud. I hulrummet hældes flydende bronze. Figuren bearbejdes efterfølgende med vinkelsliber, slibes, pudses, patineres mm. Den fremkomne figur er helt unik, idet formen destrueres, så der kun skabes en enkelt figur.

Tove Møller er læreruddannet med billedkunst som hovedfag, og hun har videreuddannet sig på Grafisk Skole i Århus og på Aarhus Kunstakademi. Siden den første udstilling er det blevet til et hav af udstillinger, heraf flere censurede, over hele landet og i Gdansk i Polen. Hun har eksempelvis udstillet på Johannes Larsen Museet og Kirsten Kjærs Museum.

Andre arbejdsfelter er scenografi og undervisning. Se evt. www.tovemoeller.dk

 

Tove Moeller
Tove Moeller
Tove Moeller
Tove Moeller
Tove Moeller Tove Moeller
Tove Moeller
Tove Moeller
Tove Moeller
Tove Moeller
Tove Moeller