Udstillingen Tre kunstnere, Tre udtryk

Odder Kunst er klar med en ny, spændende kunstudstilling med Lene Rosenberg, Erik Boje og Lise Tuxen med fernisering fredag 3. september kl. 16 i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder. Udstillingen varer til og med 19.9. med åbent på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17.

Kunstnerne holder "Artist Talk" på den sidste udstillingsdag, søndag 19. september 2021 fra kl. 15 til 16 for at fortælle om deres kunstneriske virksomhed. 

Lene Rosenberg
Lene Rosenberg er professionel tegner, og hun fremhæver med stolthed den store kulturarv, vi har i Odder og håber at kunne inspirere bedsteforældre, børnebørn og venner, der har lyst til at lære at se og tegne alle de smukke detaljer på Odders gamle bygninger. Lene har været reklametegner i over 20 år og underviser desuden underviser på Aarhus Kunstakademi, Den Kreative Skole, Ungdomsskolen i Odder samt Egtmont Højskolen.
I sin fascination af de mange smukke bygninger har hun tegnet en ”Odder by plakat”, der sælges som kort, til Odderborger, turister og firmaer, så man kan indramme sin egen hus-historie.
Som udlært reklametegner, grafiker og animationsassistent har Lene i mange år arbejdet hos forskellige reklamebureauer bl.a. et i Amsterdam og driver i dag egen grafisk virksomhed. Se ”lenenrosenberg” på Instagram.

Erik Boje Maleren
Erik Boje er født i 1950 og opvokset i Odder. Han er uddannet bygningsmaler hos malermester Harry Hasager, der også var en kendt kunstmaler i Odder. Erik er er uddannet på såvel Aarhus Kunstakademi som Det Jyske Kunstakademi.
I 1981 tog han Lærereksamen og arbejdede som folkeskolelærer i Aarhus indtil 2015, da han flyttede tilbage til Odder.
Han har sideløbende med lærergerningen udstillet og solgt sine malerier forskellige steder i Skandinavien, Tyskland og USA. Han er stærkt inspireret af impressionismen og har på seneste arbejdet den abstrakte impressionisme med motivvalg fra barndommen på landet, ”årstidernes skiften, markerne, landskaberne, hønsene ved gården, køerne og kalvene på engen.” Se www.erikboje.dk

Lise Tuxen
Lise Tuxen er i slægt med den store Skagensmaler, Laurits Tuxen. Hun er født og opvokset i Odder, og har som professionel billedkunstner altid ønsket at få lejlighed til at udstille i Odder, og da hun erfarede, at hendes gamle ungdoms- og malerkammerat, Erik Boje skulle udstille, så måtte Odder Kunst naturligvis opfylde hendes drøm, ikke mindst fordi hendes værker går fint i spænd med de to andre kunstnere.
Lise er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus, Aarhus Kunstakademi og Sønderjyllands Kunstskole, og hun har et kilometerlangt CV med udstillinger i ind- og udland. I Lise Tuxens kunst fornemmes forunderligheden ved naturen, de store vidder, himlens foranderlighed og menneskets forbundethed til naturen, når hun gengiver sine erindringer på lærredet.
Arbejdet i de nordiske lande udmønter sig i rå malerier og skitseagtige udtryk med vægten lagt på de kraftfulde landskaber. I Indien påvirkes udtrykket af mange klare farver med motiverne fra indernes dagligdag. Hun maler koloristisk, så olie- eller akrylfarvernes indbyrdes forhold, rytme og styrke bestemmes af dimensioner, som vi ikke ser men fornemmer. Se evt. www.lisetuxen.dk

 

Lene Rosenberg
Lene Rosenberg
Lene Rosenberg
Lene Rosenberg
Erik Boje
Erik Boje
Erik Boje
Erik Boje
Lise Tuxen
Lise Tuxen
Lise Tuxen
Lise Tuxen
Lise Tuxen
Lise Tuxen