Udstillingen Peter Birk - Samtidskunst

Samtidskunstneren Peter Birk (f. 1985) med base i Aarhus udstiller hos Odder Kunst fra 22. oktober til og med 7. november. 

Der er fernisering i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder, fredag 22. oktober kl. 16, og der bliver som vanligt åbent på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17. Der er artist talk den 7. november kl. 15, hvor Peter Birk fortæller om sin kunst.

Peter Birk begyndte sin karriere som teenager og har brugt det meste af sin ungdom på at rejse og male graffiti rundt om i verden. Gennem årene kom kunsten til at fylde mere og mere og i dag er Peter anerkendt som en af Danmarks førende streetart kunstnere. Hans præstationer kan ses på el væld af megastore gavlmalerier og udsmykningsopgaver. Hans kreative farvevalg og brug af motiver skaber tilsammen en let genkendelig stil, der går igen i hans værker.

I år har han sammen med kunstnerkollegaen Hans Oldau Krull arbejdet på kæmpemalerier på Aarhus Ø. Peter Birk udførte en meget stor opgave til Kirkens Korshærs 100 års jubilæum.

Han gik op i stor skala på en foreningens gavl i Nørre Allé i Aarhus.

Han er foruden at være kunstner også indehaver af Galleri Grisk, der holder til i baggården til den gamle chokoladefabrik Elvirasminde i Klosterport.

Peter Birk har stor erfaring med gavlmalerier, og hans værker kan ses flere steder i Aarhus. Blandt andet i Sonnesgade, hvor han sidste sommer malede fire forfaldne fiskekuttere på en gavl. 

Peter Birk har i sommer arbejdet på en stor soloudstilling i Skagen, og indimellem assisterer han billedkunstneren Michael Kvium. 

Peter Birk
Peter Birk