Horsenskunstneren Agnete Bjørneboe udstiller hos Odder Kunst fra 1. til 24. april 2022. Der er fernisering fredag 1. april kl. 16 i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder med gratis adgang. Keramikeren Kirsten Jæger udstiller keramik hos Odder Kunst i SmedeVærket fra lørdag 9. april.

Udstillingen vil derefter være åben på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17. Besøgende kan møde Agnete Bjørneboe søndag d. 3. april og palmesøndag 10. april i åbningstiden. Der er også åbent skærtorsdag og 2. påskedag.

Agnete Bjørnebo er født i Tanzania 1943 og vokset op i Uganda og Kenya. Hun kom til Danmark i 1961 op er uddannet cand. scient i zoologi og botanik ved Københavns Universitet. I årene 1971 til 1978 rejste hun i Australien, Japan og Rusland. I 1998 blev det til ophold på Det skandinaviske Institut i Rom og før da til Peru, Damaskus Cairo, Indien og Nepal.

Bjørnebo er autodidakt kunstner med kurser på Aahus Kunstakademi i årene 1980, 1983 og 1984 har desuden taget kurser hos Billedkunstnernes Forbund, Stentrykkerværkstedet på Industrimuseet i Horsens og Fyns grafiske Værksted i Odense. Samt suppleret uddannelsen hos keramikeren Karen Lisbeth Rasmussen, Vejle, og keramikeren Svend Bayer, Devon i England.

Hun har altid været meget optaget af naturen herhjemme og i de mange lande, som hun har fået et indgående kendskab til, og det smitter naturligvis af på hendes kunstneriske produktion- Det er blevet utallige udstillinger i Danmark og Tyskland, bl.a. på kunstmuseerne i Vejle og Horsens. Dertil kommer flere censurerede udstillinger. Hun udmærker sig med en bred vifte af kunstneriske udtryk.

Bjørnebo har bl.a. stået for udsmykninger på skoler i Horsens-området, Københavns Bymuseum, Horsens Sygehus og Horsens Statsskole.

Kirsten Jæger har arbejdet med ler, keramik, dekoration og brændings- former i 25 år. Hun er optaget af at formgive store og små krukker og skulpturer, som hun både drejer og modellerer op. Hun ridser sin dekoration ind i skærven eller maler på krukkerne som på et lærred.

”Naturen inspirerer og driver mig, og den gengiver jeg ofte abstrakt og naivistisk. Jeg er håndværker, og som sådan kan jeg godt lide at gentage de samme ting igen og igen, så jeg kan få lov til at fordybe mig i materialet”, fortæller hun.

Faktisk driver Kirsten Jæger eget værkstedsgalleri i samme bygning som KunstVærket – bygningen med den høje skorsten Vitavej 60 i Odder. Sit daglige virke har hun som lærer på Eriksminde Efterskole, hvor hun underviser i keramik og skulpturel keramik.

Agnete Bjørneboe
Agnete Bjørneboe
Kirsten Jæger
Kirsten Jæger
Agnete Bjørneboe
Agnete Bjørneboe
Agnete Bjørneboe
Agnete Bjørneboe
Agnete Bjørneboe
Kirsten Jæger
Kirsten Jæger
Agnete Bjørneboe
Agnete Bjørneboe
Agnete Bjørneboe