Odder Kunst forening & samling inviterer til fernisering i KunstVærket, fredag den 29.april 2022 kl. 16. Udstillere er billedkunstner Marianne Vikkelsø og ægtefællen, arkitekt Torben Rasmussen. De viser begge nye værker og udstillingens titel ”Penslen og stregerne” dækker meget godt de to kunstneres virkefelt.

Marianne Vikkelsø begyndte at male i år 2000 og har siden arbejdet med den abstrakte form i alle sine malerier. Hun er selvlært kunstner og udgangspunktet i hendes malerier, er en eksperimentering i hvorledes forskellige former og farver arbejder sammen. Resultatet giver vidt forskellige udtryk, så både tekst og materialer er med til at give malerierne deres helt eget liv.

Hun arbejder samtidig med mange lag af forskellige farver og på den måde opnår billederne en foranderlighed alt efter lyspåvirkning og hvilken kontekst, de sættes i. Hun er uddannet dekoratør og det giver hende en baggrund for forståelsen af farvernes samspil og forskellige virkninger. Det giver malerierne en utrolig dybde, der skaber helt forskellige universer og motiver.

Torben Rasmussen har altid tegnet og efter endt arbejdsliv som arkitekt, fået lyst til at prøve noget nyt. Billederne eller tegningerne er præget af streger og former som han prøver at sætte sammen på forskellig vis.

Udgangspunktet kan være et ord som sætter det hele i gang. Eksempelvis kan ordet ”skov” sætte noget i gang. Ordet og forklaringen bliver slået op på Wikipedia og dette bruges herefter som udgangspunkt i tegningen. På selve tegningen indgår så en del af teksten hvorefter tegningen udvikler sig med mange elementer som knytter sig til teksten. Det hele bliver en blanding mellem abstrakt, tegning med blyant, tusch, oliekridt m.m.

Ferniseringen og udstillingen foregår hos Odder Kunst i KunstVærket, Vitavej 60 i Odder. Udstillingen er i åben for alle interesserede i perioden med gratis adgang på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17. Kunstnerne vil være til stede alle åbningsdage.

 

Torben Rasmussen
Torben Kemp Rasmussen
Torben Rasmussen
Torben Kemp Rasmussen
Torben Rasmussen
Torben Kemp Rasmussen
Torben Rasmussen
Torben Kemp Rasmussen
Marianne Vikkelsø
Marianne Vikkelsø
Marianne Vikkelsø
Marianne Vikkelsø
Marianne Vikkelsø
Marianne Vikkelsø