Kunstudstilling med Tine Hind

”Højtryk og andre udtryk”

Fernisering fredag 23.3. 2018 Kl. 16 i KunstVærket,
Vitavej 60, 8300 Odder. Udstillingen er herefter åben
alle dage mellem kl. 14 og 17 til og med 2. april.
Ved ferniseringen er der underholdning med sang og musik

Tine Hind, Aarhus, billedkunstner, grafiker og maler, arbejder intenst med den menneskelige krop og menneskers indre kvaliteter, Kort sagt: det menneskelige.
Tine Hind har altid været optaget af mennesket og med mange års erfaring i bl.a. blindtegning og har hun arbejdet med de menneskelige følelsestilstande og udtrykt den menneskelige figur i grafiske blade, tegning og maleri.
Den aktuelle udstilling hos Odder Kunst er domineret af højtryk, bl.a. de sidste nye værker som er blevet til i samarbejde med scanner, computer og laserskærer. Arbejdet med laserskærer udfordrer hende i den måde, hun tænker og arbejder på og tvinger hende med egne ord ind i nye baner.
Det udfordrer både intellektet og det håndværksmæssige.
Tine Hind har bl.a. også ladet sig inspirere af den hviderussiske nobelprismodtager Svetlana Aleksijevitjs bog ”Krigen har ikke et kvindeligt ansigt”. Bogen beskriver kvindelige soldaters liv ved fronten under 2. verdenskrig i Rusland.
De farverige udsagn og følelsesladede fortællinger har inspireret Tine Hind til at skabe værker, der ikke kun handler om mennesket i sin enkelthed, men i høj grad også om menneskets universelle ansvar. Udstillingen kommenterer på tanken om, at mennesket ikke er i centrum, og at vores fremtid kan være formet af helt andre ting end vores personlige drømme og planer. Værkerne er tidløse billedrum, som giver os mulighed for at træde ud af frygten og træde ind i en lysere dimension.
Tine Hind er uddannet på Rijks Akademiet i Amsterdam, Aarhus Kunstakademi og Poznan Statsakademi i Polen, og hun har udstillet utallige gange herhjemme samt i Japan Brasilien, Tyskland og Holland og Polen og Serbien, i USA, ja selv i det tidligere Sovjetunionen.