Tre kvinder fylder KunstVærket

Keramikeren Lis Ehrenreich, billedkunstner Inge-Lise Ravn, begge Aarhus, billedkunstneren, digteren og lyrikeren Toni Larsen, København udstiller hos Odder Kunst fra 10. maj til og med 27. maj 2018.

Fernisering torsdag 10. maj på Kr. himmelfartsdag kl. 14

Lis og Inge-Lise er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi med egne værksteder i Århus. Lis Ehrenreich har i årenes løb udstillet på både museer og internationale gallerier i Danmark og udlandet og er i dag repræsenteret på flere museer i Europa og USA.

For Lis Ehrenreich har apotekerkrukken Albarello’en (det sydeuropæisk ord for den detaljerede krukke) i mange år været grundformen for de fleste af de mange krukker hun har frembragt efter inspiration fra mange rejser i Sydeuropa og især Paris.

Lis har flere gange udstillet i Odder sammen med Poul Pedersen på det daværende Cafè Galleriet.

I en årrække har Lis Ehrenreich arbejdet med projekt ”Reduceret HVID”. Når den lyse krukke brændes forekommer der nuancer i den hvide glasur bestemt af asken fra bøg, eg, birk, raps o.a. Afgørende for glasurens struktur er bl.a. krukkens form, leret og den drejede krukkes dekoration, geometriske mønstre, relieffet til den støbte krukke, hvor relieffet ER krukken. Det overordnede tema er ”krukken på sin sokkel”.

Inge-Lise Ravn har primært arbejdet med træsnit og tuschmaleri i abstrakt udtryk inspireret af natur og kultur. Det er blevet til flere store træsnit (skabt på Statens værksteder for Kunst) og mange tuschmalerier i Japan, Polen, USA og herhjemme.

Hun er repræsenteret flere steder i Skandinavien, i Japan, i Polen.

Hendes selvportræt ”Hest og rytter” er optaget i Portrætsamlingen på Frederiksborg Slot. Inge-Lise Ravn arbejder med stilheden, naturens rum og uendelige forandring. Hendes billeder er inspireret af Japansk Kalligra?i - enkle i udtryk i et afsæt af inspiration og indsigt, son hun udtrykker det.

Den hvide ?ade, farvens udstrækning og øjeblikkets eksistens og erfaring er hendes værktøj. Naturen og farvens rum er hendes drivkraft.

Udstilling hos Odder Kunst er inspireret af hendes ophold i Japan 2006 og 2017 samt i Island 2016.

Som Inge-Lise selv udtrykker det, ”så gælder det om at skrælle alle over?ødige lag af, så kun essensen står tilbage med et strejf af ren naturpoesi.”

Toni Larsen, København, udstiller akryl på lærred, figurativ kunst i stærke farver, oftest enkle og monokrome. Toni Larsen repræsenteres oftest som maler og grafiker; men uanset om hun maler, skærer i linoleum, tegner på litografiske sten, fotograferer, former lerfigurer eller andet til skulpturer, er hun primært poet - det er bare det anvendte materiale, der varierer. ..."

Som en anmelder så dækkende har udtrykt det, så befinder Toni sig i
”et særegent, forunderligt, og på flere planer poetiske univers”.

Toni Larsen arbejder med og udvikler det grafiske medie, både i form af linoleumstryk og i sine bogudgivelser, hvori hendes digte, skriften, typografien og opsætningen danner en hel særlig sanselig symbiose.

Bogstaver, ord og sætninger kan også indgå i Toni Larsens linoleumstryk. Her anvender hun ofte farver, som sammen med den stærke ornamentale billedopbygning og den for linoleumstrykkets særegne stoflighed resulterer i rytmiske, sære, smukke og originale kunstværker. Der er stor forskellighed i Toni Larsens grafiske værker, som kan være abstrakte eller bestå af skrift. Nogle afbilder kroppen eller naturen. Nogle er bare morsomme. På forunderlig vis er billederne enkle og komplekse på samme tid - som et haiku digt.

Toni er forfatter til flere bøger.